Oradea – Depozitul şi magazinul de mirodenii, delicatese, vinuri, citrice şi ape minerale „József Popper junior”

Oradea 1900
Depozitul şi magazinul de mirodenii, delicatese, vinuri, citrice şi ape minerale „József Popper junior” se găsea lângă fostul Palat de Finanţe (Policlinica Mare). Clădirea a fost demolată, în locul ei se găsesc acum intersecţia străzilor Republicii cu Magheru și o parcare. Această prăvălie a fost fondată în anul 1887. Calitatea superioară a produselor comercializate şi serviciile bune oferite de micul magazin se ridicau la nivelul celor similare din alte mari orașe aducându-i faimă și respect în localitate. Magazinul era dotat chiar și cu aparatură electrică pentru prăjit cafea. Firma comercializa ape minerale, dar şi diferite tipuri de vinuri spumante, de producţie indigenă şi străină, vinuri de masă, vinuri desert, coniac, diferite specialităţi de rom şi lichioruri. În acest magazin se găseau de asemenea condimente, dulciuri, fructe,  lac de padiment dar şi muniţie pentru arme de vânătoare. Firma lui „József Popper junior” era și furnizorul Spitalului comunal al comitatului Bihor şi al mai multor instituţii. Din păcate, în anul 1944, precum toţi evreii din Oradea şi familia Popper a fost deportată într-un lagăr de concentrare.

Oradea 1898 – Depozitul şi magazinul de mirodenii, delicatese, vinuri, citrice şi ape minerale „József Popper junior”
Oradea 1900 – Depozitul şi magazinul de mirodenii, delicatese, vinuri, citrice şi ape minerale „József Popper junior”
Oradea 1910 Depozitul şi magazinul de mirodenii, delicatese, vinuri, citrice şi ape minerale „József Popper junior”
Oradea 1942 – Palatul Finanţelor şi Depozitul şi magazinul de mirodenii, delicatese, vinuri, citrice şi ape minerale „József Popper junior”
O reclamă din epocă, înainte de 1918, care înşiruie produse ce se găseau în magazinul lui Popper jr: condimente, vopsele, dulciuri, delicatese, fructe, vin, apă minerală. Putem remarca şi faptul ca magazinul avea şi număr de telefon.
Please follow and like us:
error

Un comentariu la „Oradea – Depozitul şi magazinul de mirodenii, delicatese, vinuri, citrice şi ape minerale „József Popper junior””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.