Tecuci (1)

Tecuci 1973 – Catedrala Ortodoxã
Tecuci 1973 – Statuia Eroilor C.F.R.
Tecuci 1973 – foto V. Stamate
Tecuci 1974 – foto M. Volburã
Tecuci 1970

10 comentarii la „Tecuci (1)”

  1. BunBună seara,apreciez foarte mult acest blog și mă bucur să regăsesc aici fotografii din orașul meu natal, TECUCI.
    Sunt profesor de istorie si as dori daca se poate sa-mi dati acordul pentru a folosi fotografiile dvs pentru un proiect cu elevii, dedicat Tecuciului de ieri si de azi. Mi-aș dori daca se poate sa-mi trimiteți aceste fotografii pe adresa de email.

  2. Vă mulţumesc foarte mult pentru apreciere. Imaginile sunt ,,la liber” pentru toată lumea. Vor mai urma şi alte imagini vechi din Tecuci.

    1. Este orașul tinereții mele. Vă mulțumesc pentru emoțiile frumoase pe care mi le au trezit fotografiile postate.

  3. Felicitari ptr.aceste amintiri,sint plecata din Tecuci de la terminarea liceului, frumoase amintiri ati rascolit in sufletul meu toata tineretea,pentru acest lucru va multumesc.

  4. Ma bucura si ma intristeaza fotografiile Tecuciului. Cand stiu ce monstruozitate troneaza pe locul fostului restaurant “Moldova”, iar Monumentul Eroilor Ceferisti este o ruina, realizez ca distrugatorii de tara din ultimii 30 de ani isi fac in continuare “datoria”.

  5. Am copilărit și am învățat până în clasa a VIII-a la Liceul nr.2 în Tecuci. Apoi Bârlad și Galați. Am revenit în dese rânduri la Tecuci, călătorind cu trenul. Ceasul de pe peronul din Gara Mare, un Paul Garnier original, nu mai este funcțional și plânge. Cred că nu există tecucean plecat sau nu, din oraș, să nu-și fi ațintit ochii la acest ceas. Mare noroc pe el că nu a fost smuls și vandalizat pentru a fi valorificat la fier vechi. Nu așteptați să se întâmple, locul lui e la muzeu iar valoarea este una deosebită. O valoare sentimentală ! Mulțumesc!

  6. Tecuci, orașul copilăriei și adolescenței mele, din 1960 până în 1976, din Primăverii în 7Noiembrie, de la căminul din apropierea pieței, la școlile 6, 5, liceul 2…Iubesc acest oraș, odinioară printre cele mai curate orașe din țară… Va mulțumesc pentru emoția creată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *