27 de comentarii la „Sighişoara (2)”

 1. In acest minunat oras mam nascut am copilarit si Mi-am petrecut tinereta, in acel timp oamenii erau simplii saraci si se bucura de fie are clipa liberal.
  Orasul meu natal este o lumina in inima mea un loc plin de fercire si bucurii. Cu tot respectul fata de acest oras si fata de toti care stiu s-al apreciehe. Va Salut Karl Gross.

   1. Bună ziua !!!…și eu mă număr printre absolvenții”Școlii profesionale de prelucrători prin așchiere” , clasa domnului diriginte Neag Nicolae ,căruia i-am fost “șef de clasă ” .Clasa 2 J cum se spunea în epoca Ceaușescu , cu care ” sporadic ” mai țin legătura și mi-aș dori enorm să-l pot revedea…mi-aduc aminte de domnul Fekete , maistru la cealaltă clasă 1J .Mi-aduc cu mare plăcere aminte de domnul director Micu George și nu în ultimul rând de domnul director adjunct Beldiman. Acolo în Sighișoara am cunoscut prima mea dragoste de adolescent : poate citește aceste rânduri și ea…TRIF MĂRIOARA …Măriuca , cum îmi plăcea mie să o alint , 1 an și jumătate am copilărit împreună….mi-ar face o deosebită plăcere să pot lua legătura cu ea.

    1. Va salut, cu respect, pe toți absolvenții MIU. Și eu am terminat, școala profesională de ucenici , Nicovala Sighișoara, ( cum îi spunea la aceea vreme) in 1966 la clasa de mecanici 3F , a dirigintelui Sarivan. Director, era Dl Beldiman dr Adj Rusu , prof. Ii aveam pe Orăsanu la mat, checicheș la romîna, olteanu , tehnologia meseriei, felegeanu , desen tehnic, îng. Depner, Tarnavschi de la Nicovala , educatorul Gîmbuteanu și mulți alții , mi amintesc cu drag. Fetele noastre cîntau nemaipomenit, se mîndrea Beldiman cu ele. Eram tineri , frumoși , ce mai vremuri…..!

     1. Am uitat să-l menționez și eu pe domnul Gâmbuțanu…” pedagog ” , îl numeam noi…și am mai avut un pedagog ( cu părere de rău i-am uitat numele )…intr-un incident în copilăria dânsului își pierduse ambele brațe…

   1. Abtinete-a ajuns de resultados lumii . Oamenii vin sa vada cu ochii lor decaderea sighisoarei . Cu asa conduceri se asteapta cadera turnului

  1. A fost un oraș cu viață.Mi-amintesc de plimbările făcute pe centru “de jos in sus” și invers in serile de sâmbătă sau duminică.Erau trotuarele pline, de-o parte și alta a drumului, de sighisoreni iesiti sa se relaxeze.Azi, nu mai e nimeni după ora 18.Ce vremuri frumoase de neuitat!

   1. Adevarat…..câteva ture de centru in fiecare seara .Ba pe o parte ba pe alta.
    Mai mâncăm si cate o prăjitură vara pe terasa lângă parc.
    Frumoasa copilărie și adolescență am avut in acest minunat oraș al nostru , cu primele si neuitatele iubiri.
    Il vom purta in suflet mereu.

  2. Ai dreptate.
   Si eu am copilarit in acest oras..imi amintesc cu multa dragoste copilaria pwtrecuta

 2. Da este adevarat,un orăsel minunat dar si cu oameni minunati,am facut scoala prof. de croitorie la MIU.in anul 1976 ,dar nu pot sa uit nici azi acei ani minunati pe care i am petrecut acolo dar un moment groaznic pe care l am prins acolo a fost cutremurul din 1977.Daca sunteti din Sighisoara poate ati cunoscut pe directorul liceului MIU d-ul Beldiman si dirginta imi era doamna Țimboli Ana,mi ar face placere sa aflu ceva despre ei dar nu cred ca mai sunt in viata.Aveam caminul langa parcul de langa cetate.Eu sunt din Sighetu Marmatiei,Maramures.

  1. AM LUCRAT 30 de ani la scoalaMIU la at .de confectii 1978-2008 de unde m-am pesionat.Am lucrat cu maistra TIMBOLI ANA (NUTI ).FEKETE NICOLAE;Amfost mecanicul pe toate aelierele de confectii.Atelierull-am avut sub locuinta domnului director BELDIMAN pe care l-am avut director si ca elev la MIU apoi ca angajat a-l scolii cu stima REMUS SUCIU

  2. Bună seara, pe dl Beldiman l-am cunoscut. Eram un copil de cca 5-6 ani. L-am cunoscut prin intermediul tatălui meu care era maistru la liceul MIU. Dl Beldiman a murit demult. Din câte îmi aduc aminte nu știu dacă a prins revoluția…

   1. Am copilărit în casa de vizavi de Școala “METALRGICA”(MIU), colț cu str.1 Mai și str. Ilaria Chinei, la etaj… Din balcon vedeam toată curtea, forfotind de sute de elevi.
    Mi-l aduc aminte pe impozantul director Beldiman… Nu înțelegeam de ce la ieșirea din curtea școlii, (pe la poarta de lângă plopul uriaș), lua un elev (mai pirpiriu), lângă el în Trabant, care cobora imediat ce mașina ieșea pe poartă…
    Nenea Pescaru, birjarul școlii…
    Un episod tragic: pe timpul unei furtuni de vară, elevii s-au adăpostit sub plopul cel gros, care s-a rupt, accidente de câțiva.
    Și acum îmi răsună în urechi cântecele vesele ale fetelor (joacă, joacă băiete, că ești frumos ca un castravete).
    Parcă-i văd pe băieți la “lapte gros”, când nu era prin curte nenea Gâmbuțean, pedagogul (cu o mustață impresionant de impozantă)
    Terenul de volei, groapa cu nisip…
    …UN PIC A LIPSIT SĂ NU FIU ȘI EU ELEV AL ȘCOLII…

 3. Și eu am terminat școala de maiștri la miu Sighisoara in anul 1976 și încă îmi aduc aminte de clipele frumoase pe care le-am petrecut acolo .

 4. Și eu am terminat școala de maiștri la miu Sighisoara in anul 1976 și încă îmi aduc aminte de clipele frumoase pe care le-am petrecut acolo . Sunt din Târnăveni și aș vrea să mai vorbesc cu foștii colegi și prieteni. Sunt pe fb. Nicolae Suciu susca .

 5. si eu elev la acest liceu MIU 2 ani.maistru tot Neag.un om fain.salut Sighisoara.salut toti elevii MIU si profesorii care mai sunt in viata,salut dirigintele Curechian Vasile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *