Amara jud. Ialomiţa

Amara 1959
Amara 1964
Amara 1967
Amara 1974 – Complexul Sanatorial al U.G.S.R.
foto D.F. Dumitru
Amara anii ’70

13 comentarii la „Amara jud. Ialomiţa”

 1. Iubesc aceste locuri foarte mult, ma reprezinta caci aici sunt nascuta. Da! Chiar pe marginea lacului, dar lacrimez cand vad frumusetea din trecut si nepasarea de azi. Suntem scavii banului, dezumanizati…Ceausescu reusea sa ne adune, demni!

  1. Aveți dreptate foarte mult, ce să facem fara, conducerea care nu se interesează, vă aduceți aminte cînd eram la școală și fugeau colegii la gîrlă, că așa eram învățații Anul 1975 1983 , ce frumos era

   1. Ei hei ce timpuri ao fost odata,3 3,5-5LEI PEPSI ,25 LEI 2 fripturi pe care si le permite omul saptamanal si cate altele (Trofeul Amara,Saptamana film.RO,spectacle diverse )..

  2. Mare adevar spuneti Doamna Dalia ,ce cofetari buna era la Doina Zmeu sub cantina si la hotel la Dorina am pri s niste expozitii cu vanzare de mare clasa/calitate de asemeni si la fam GORE/NUTI de la U.N.C.A.P.

  3. Desi erau foarte putine alei asfaltate , in statiune era personal pt. intretinere ,curatenie, ordine .
   ,,Soseaua ” Complex- Mircesti ,era stropita zilnic. Cantina ,parcul ,plaja : bijuterii de neuitat !

  4. Aici am primit repartitie dupa terminarea scolii postliceale sanitare cu inca 9 colegi .Eram prima generatie cred ,cu repartitie la Statiunea Amara . Ne-au fost repartizate apartamente inca de la inceput Inainte se lucra cu personal detasat ,in mare parte .Aici am lucrat pana la pensionare si nu pot sa nu-mi amintesc ,cu mare placere de colectivul de atunci,unit,lipsit de invidii si ranchiuni personale,empatic si altruist . Din pacate cativa dintre nu mai sunt printre noi si amintesc aici pe : Ionica Vasilescu-Toma,Corneliu Vasilescu-Toma,Geta Dumitru …Mersul la plaja ,era distractia noastra saptamanala ,aici ne aduceam copii sa profite de apa si soare .Din pacate ,namolul cu toate beneficiile lui studiate si recunoscute ,folosit candva pentru o impachetare sau baie cu namol ,in cantitate de 10 kg(o galeata ),acum se foloseste cu,, polonicul ”!;;Pe afara-i vopsit gardul,inauntru -leopardul ”Toata averea fostelor sindicate si a fostelor CAP-uri au fost ,,jucate ”la ruleta de grupuri de interese in loc sa fie transformate in actiuni pentru cei ce-au contribuit la realizarea lor ! Asta-i tara lui Papura Voda si ,mai bine zis , a lui Capsuna -Voda !

  5. Aici am primit repartitie dupa terminarea scolii postliceale sanitare cu inca 9 colegi .Eram prima generatie cred ,cu repartitie la Statiunea Amara . Ne-au fost repartizate apartamente inca de la inceput Inainte se lucra cu personal detasat ,in mare parte .Aici am lucrat pana la pensionare si nu pot sa nu-mi amintesc ,cu mare placere de colectivul de atunci,unit,lipsit de invidii si ranchiuni personale,empatic si altruist . Din pacate cativa nu mai sunt printre noi si amintesc aici pe : Ionica Vasilescu-Toma,Corneliu Vasilescu-Toma,Geta Dumitru …Mersul la plaja ,era distractia noastra saptamanala ,aici ne aduceam copii sa profite de apa si soare .Din pacate ,namolul cu toate beneficiile lui studiate si recunoscute ,folosit candva pentru o impachetare sau baie cu namol ,in cantitate de 10 kg(o galeata ),acum se foloseste cu,, polonicul ”!;;Pe afara-i vopsit gardul,inauntru -leopardul ”Toata averea fostelor sindicate si a fostelor CAP-uri au fost ,,jucate ”la ruleta de grupuri de interese in loc sa fie transformate in actiuni pentru cei ce-au contribuit la realizarea lor ! Asta-i tara lui Papura Voda si ,mai bine zis , a lui Capsuna -Voda !

 2. Amara a fost o data o statiune renumita acum nu cred ca lumea se mai intereseaza asa mult ,conducerea din Amara se intereseaza nu-mai de baniii !!!!!

 3. Ce timpuri frumoase pentru 75% dintre oameni de atunci care munceau si se mai descurcau !

 4. Cel mai mare dezastru sunt bolovanii care au fost puși pe maluri, dar au ajuns cu toții pe fundul lacului astfel că bătrânii pot să-și scrântească gleznele când calcă-n nămol peste unul din acești bolovani uriași…
  Și mai e și transportul cu trenul: anul trecut am schimbat trei trenuri de la Brașov și până la Amara, unde am ajuns în cele din urmă cu un autobuz…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *