18 comentarii la „Mangalia (1)”

  1. Imi pare rau să spun dar tare curat și aierisit era orașul în anii 1960 chiar 1980. Atunci fără falsă modesyie cei de la spații verzi făceau curățenie orașul de 2 ori pe zi era spălat. Acum gropi în tot orașul, rupi mașina-n două.Rușine celor de la conducere .să compari imaginile de acum cu cele de atunci ,

    1. Foarte adevărat, imi aduc și eu cu drag aminte de copilaria mea frumoasă, unul din părinți lucra la cazino,sus la ciuperca! Diferență foarte mare in foarte multe!

      1. Este foarte adevărat…trist dar adevărat ! Sunt născut, crescut și trăit în acest oraș din 1967. Nu mai este orașul care a fost odinioară…cu toate îmbunătățirile aduse !

      2. ce frumoasa era inainte la cazino terasa afara cu formatie discoteca ciuprtca
        sus baru jos lucra nicu chioveanu dumnezeu sal ierte

      1. Curățenia și frumusețea orașului depindea de numărul mașinilor? Adevărat, erau doar câteva mașini dar orașul era curat, îngrijit și plin de flori care dădeau un aer de veselie și culoare orașului și o stare de bine oamenilor. Acum, gropi, spații verzi neîngrijite, străzi închise, decopertate și neasfaltate.

      2. Asa e , a fost orasul copilariei mele , un oras cochet , mereu curat si aerisit , masini nu prea erau , la mine in bloc doar o scoda S100 , destul de obosita , orasul avea un aer oriental ,datorita nationalitatilor de turci , tatari chiar si lipoveni ! Oamenii chiar ca se cunosteau ,in mare parte unii cu altii si imi aduc aminte cu placere de plimbarile de seara cu parintii , pe faleza care era zona de promenada preferata de localnici , Cazinoul si discoteca ” Ciuperca” fiind piesele de atractie !

        1. Bună, Paul, sunt Cristina Agud și cred ca am fost colegi de grădiniță, in 1967, daca imi amintesc bine, la clasa mamei tale. Daca gresesc, nu-i bai.
          Ai dreptate, Mangalia nu mai e ce a fost, dar mai nimic nu mai e ce a fost. Si nu o spunem noi, care avem o vârstă, ci si cei tineri. Mi-ar plăcea sa ma pot întoarce în timp…

        2. Odată cu înființarea șantierului și crescând numărul populației cu angajări din țară s-au schimbat multe…..In 1963 ușile apartamentelor din blocuri și curțile oamenilor erau și noaptea neîncuiate….Veneau pescari cu peștele și lăsau pestele pe masă în bucătărie de unde își luau banii…Nu exista teama furtului și respectau curățenia orașului. ……etc……..Cazinoul era plin în in mod deosebit sâmbătă după amiază,până duminică noapte…In restul zilelor oricine putea fi servit cu mic dejun, prânzul, cina….Era deschis pentru oricine avea nevoie să mănânce diferite preparate ….la orice oră…….Era un oraș mic la malul marii cu oameni gospodari…..cu o faleza frumoasă bine îngrijită ,un muzeu, geamia veche, un mic port la malul marii ce se continuă cu Vama Veche ……..unde veneau vara diferiți pictori, sculptori, etc…

    2. ,,aierisit” – ,,făceau curățenie orașul de 2 ori pe zi era spălat” –– Bua ha ha !! Mama ei de geografie n spatiu !! cum vorbeste asa scrie tot p …. functional !! Vrea viitor romanul , dar trecutul a l trage inapoi !! ,,Stecle goalee cumpereem” ,, va dem ciunga mestecat „

    3. ⁸Dacă lauzi Mangalia de altădată vei fi etichetat ca un comunist nostalgic…Din păcate viața actuală a schimbat mult și comportamentul oamenilor…educația nu mai este ce a fost…Totul este schimbat ,dar nu în bine! Un oraș pustiu,sinistru….urît!

  2. Da asa este de pe faleză coborai spre plaja si de o parte și de alta numai spații verzi acum vedem numai betoane

  3. Am copilărit în Mangalia pînă în anul 1982 , școala generală 2 ,diriginte domnul profesor Zamosteanu ( Dumnezeu să-l odihnească)
    Frumos oraș,aerisit pot spune și liniștit.
    Vremuri apuse..fuse..fuse și se duse….

    1. Tot scoala 2, domnul profesor Zamosteanu era de sport! Mentionez ca sunt nascut si crescut in Mangalia, ’81!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *